Hotel Du Passage

Paktuinen 8

1601 GD Enkhuizen

Tel.    +31(0) 228 - 31 24 62

info@hoteldupassage.nl

datepicker departure

Boek

datepicker arrival

© design by Chieli Weng

Het pittoreske havenstadje Enkhuizen heeft haar welvaart te danken aan de VOC geschiedenis aan de Zuiderzee in de Gouden Eeuw. Het historische centrum heeft nog steeds een tal van monumenten die ons doen herinneren aan de VOC periode, zoals de 16e eeuwse Drommedaris. Een wandeltocht langs deze routes is de beste manier om de ware geschiedenis te ontdekken.  

 

Daarnaast biedt  het Zuiderzeemuseum (binnen en buiten) u de mogelijkheid om de geschiedenis van dichtbij te ervaren. Om deze redenen is Enkhuizen een ideale uitvalsbasis voor sightseeing en cultuur.

 

Naast de historische kenmerken is het vestingstadje met haar waterrijk gebied en maar liefst vijf havens een prima basis voor watersportliefhebbers. Vanaf de Gependam kunt u met de veerdienst een bezoek brengen aan; Urk, Medemblik en Stavoren.

 

Bij de groene recreatiegebieden Enkhuizer Zand en  het Streekbos kunt u een ontspannen of actieve dag door brengen met de hele familie. Voor de kleintjes onder ons kunt u een bezoek aan Sprookjeswonderland niet overslaan.

 

Daarnaast beschikt de omgeving van Enkhuizen over een prachtig polderlandschap. Voor een actief uitstapje is een fietstocht langs deze wegen een prima invulling van uw dag.

 

Handige websites:

- http://www.vvvenkhuizen.nl/

- http://www.enkhuizenboeit.nl/